FAQ

Generale

INFORMAZIONI BUSINESS

D: Perché è stato creato Tradeplace?
R:
 Tradeplace rappresenta una scommessa vincente per i rivenditori e i produttori di elettrodomestici, in quanto è un veicolo commerciale che consente il contatto diretto. I produttori di elettrodomestici sono alla ricerca di metodi innovativi per migliorare il servizio ai rivenditori e, in ultima analisi, offrire una migliore esperienza di acquisto ai consumatori. I rivenditori favorevoli all’utilizzo di soluzioni business-to-business richiedono standard tecnologici comuni tra i vari produttori.

D: Dove opererà?
R:
 Nel 2001, Tradeplace è stato lanciato in 7 Paesi europei. Nel 2002, verrà attivato in altri sette.

D: Qual è la vostra strategia di partnership?
R:
 La nostra strategia di partnership, focalizzata sul cliente piuttosto che sulla partnership esclusiva, ci consente di offrire ai clienti una tecnologia nuova ed emergente, basata su servizi di qualità, possibili grazie all’impiego di una tecnologia standard per il settore.

D: Tradeplace aggrega le attività dei marchi partecipanti?
R:
 No, Tradeplace è un provider di servizi e il suo ruolo non influisce sul rapporto commerciale tra produttori e rivenditori.

D: La vostra strategia è rivolta a segmenti di mercato specifici nel settore della rivendita?
R:
 Tradeplace si rivolge a tutti i canali di distribuzione e quindi offre soluzioni system-to-system su base browser.

D: Tradeplace è aperto ai consumatori?
R:
 No, Tradeplace è un marketplace business-to-business, nato per rafforzare i rapporti tra i rivenditori e i produttori, eliminando le carenze e le attività prive di valore aggiunto dalla distribuzione degli elettrodomestici e di beni di consumo di elettronica.

D: È aperto a tutti i distributori?
R: 
Sì, i distributori europei di qualunque dimensione possono partecipare a Tradeplace.

D: Quali sono i marchi partecipanti?
R:
 Aeg, Ariston, Bauknecht, Bosch, Electrolux, Ignis, Indesit, Rex, Scholtes, Siemens, Whirlpool e Zoppas.

D: Da chi è composto il team di gestione?
R:
 Il team di gestione è composto da un gruppo di dipendenti esperti nei vari settori, „presi a prestito“ dalle organizzazioni esistenti presso le aziende fondatrici. L’attività del team è sostenuta da un’ampia e diversificata esperienza trasversale del settore, del business e degli aspetti tecnici. I membri „chiave“ del team di gestione sono:

Jean-Noel Thibault
Digital Transformation Director EMEA
Electrolux Appliances AB

Fabio Ciarlantini
EDI Excellence EMEA Manager
Whirlpool Corporation

Alain Hollenthoner
Head of Sales Operations Europe
TP Vision Europe B.V.

Karel van der Horst
Regional Digital Officer Europe
BSH Hausgeräte GmbH

Koen van der Post
Tradeplace Operations Manager

 

Splošno

O PODJETJU TRADEPLACE

V: Kaj je Tradeplace?
O: Tradeplace je neodvisna elektronska tržnica, ki posluje med poslovnimi partnerji, namenjena za evropske prodajalce in proizvajalce gospodinjskih aparatov in elektronske opreme za široko potrošnjo. Sodelujoča podjetja so: BSH Bosch und Siemens Hausgeräte GmbH, Electrolux Home Products, Whirlpool Europe, Indesit Company in Philips Personal Health Europe. Podjetje Tradeplace se bo razvilo v vseevropsko industrijsko e-tržnico s poslanstvom, da izboljša storitve prodajalcev za stranke. Tradeplace namerava izločiti neučinkovitost v dobavni verigi z izboljšanjem elektronskih komunikacij med proizvajalci in distributerji.

V: KAJ PONUJA?
O: Tradeplace ponuja prodajalcem gospodinjskih aparatov in izdelkov elektronske opreme za široko potrošnjo podporo pri dnevni prodaji in poprodajnih postopkih.

Prodajalci imajo prek spletnega mesta Tradeplace možnost, da z obstoječimi storitvami na osnovi brskalnika enostavno dostopajo do sodelujočih podjetij. Tam lahko preverjajo veliko informacij, npr. ceno, razpoložljivost in naročila, ter si ogledajo informacije o izdelkih.

Podpora za poprodajne postopke je na voljo prek splošne tržnice za poprodajne storitve. Na ta način imajo internetni prodajalci in serviserji dostop do trenutne tehnične dokumentacije, električnih shem, podrobnih povečanih pogledov za identifikacijo delov, možnosti naročanja in tako dalje.

Prodajalci lahko poleg tega s pomočjo internetne tehnologije XML povežejo lasten sistem za naročanje neposredno s portalom.

Ponujene storitve se lahko razlikujejo od države do države. Za podrobnosti glejte registracijsko funkcijo za vašo državo.

V: Kaj je bil razlog za ustanovitev podjetja Tradeplace?
O: Med prodajalci in trgovinskimi partnerji nastajajo vedno večje potrebe po enostavni in hitri komunikaciji s proizvajalci.

Podjetja BSH Bosch und Siemens Hausgeräte GmbH, Electrolux Home Products, Whirlpool Europe, Indesit Company in Philips Personal Health Europe odločno podpirajo doseganje večje enotnosti in standardizacijo sistemov B2B med vsemi proizvajalci gospodinjskih aparatov in izdelkov elektronske opreme za široko potrošnjo.

Veliko proizvajalcev dejansko že vlaga v internetne sisteme, ki se lahko povežejo z njihovimi sistemi ERP za zagotovitev aktualnih informacij v realnem času. Namen podjetja Tradeplace je pomagati proizvajalcem, da izkoristijo te investicije in postopno spodbujajo nadaljnjo standardizacijo.

V: Ali so kateri proizvajalci že izrazili zanimanje za vključitev v Tradeplace?
O: Zdaj je še prezgodaj govoriti o tem, vendar zaradi ugodnosti, ki jih omogoča vključitev v Tradeplace, vsekakor pričakujemo zanimanje v bližnji prihodnosti in toplo pozdravljamo vse potencialne udeležence.

V: KAJ JE RAZLIKA MED TO IZMENJAVO IN DRUGIMI?
O: Tradeplace namerava razlikovati svojo ponudbo od drugih izmenjav z zagotovitvijo neposrednega dostopa do portfeljev vodilnih blagovnih znamk opreme za široko potrošnjo ter s kakovostnimi, aktualnimi informacijami, ki jih zagotavlja povezava sistemov ERP s proizvajalci v realnem času. Pristop podjetja Tradeplace podpira standardizacijo sistemov, postopkov in načinov transakcij za industrijo gospodinjskih aparatov in elektronske opreme za široko potrošnjo, npr. samo eno preverjanje pristnosti za prodajalce, uporaba PI-standarda, ki ga je definiralo podjetje CECED in standarda XML za transakcije med sistemi. Na ta način se bodo konec koncev dramatično zmanjšali napori za vključitev elektronskega poslovanja v industrijo.

PREDNOSTI IN PODPORA

V: KAKŠNE SO PREDNOSTI ZAME KOT PRODAJALCA Z VKLJUČITVIJO V TRADEPLACE?
O: Tradeplace ponuja prodajalcem odlično, kakovostno storitev za stranke, z enostavnim, hitrim dostopom do informacij in transakcij 24 ur na dan, 7 dni v tednu. Prvič lahko proizvajalci in prodajalci gospodinjskih aparatov z obstoječimi storitvami na osnovi brskalnika enostavno dostopajo do več proizvajalcev gospodinjskih aparatov in izdelkov elektronske opreme za široko potrošnjo prek skupnega portala. Nič več se jim ni treba ločeno prijavljati in odjavljati z ločenih platform. Tradeplace poenostavlja dostop za prodajalce in postavlja smernice za nadaljnjo standardizacijo informacijskih storitev za industrijo gospodinjskih aparatov in elektronske opreme za široko potrošnjo. Tradeplace omogoča prodajalcem dostop z ENEGA spletnega mesta, z ENIM geslom do velikega števila informacij izdelkov blagovnih znamk več proizvajalcev.

V: KAKO MI BO TO POMAGALO KOT PROIZVAJALCU?
O: Tradeplace omogoča proizvajalcem naprav, da s skupno platformo zagotovijo boljše storitve za prodajalce. Proizvajalci lahko izkoristijo investicije v ekstranetne aplikacije, dosežejo veliko število prodajalcev in izkoristijo prednosti deljene vstopne točke z minimalnimi stroški za vključitev. Portali proizvajalcev ohranijo neodvisnost od sistemov drugih proizvajalcev. Storitve deljenega klicnega centra podjetja Tradeplace rešijo proizvajalce opravljanja zahtevne in strokovne spletne podpore ter zagotavljajo tekočo in učinkovito storitev za stranke.

V: ALI JE TRADEPLACE TEŽKO UPORABLJATI?
O: Sploh ne. Tradeplace je skupna točka za dostop do velikega števila informacij izdelkov blagovnih znamk več proizvajalcev z eno samo uporabniško številko in geslom. Samo z internetno povezavo lahko prodajalci začnejo takoj poslovati prek spleta s proizvajalci gospodinjskih aparatov in izdelkov elektronske opreme za široko potrošnjo.

V: ALI ZAGOTAVLJATE POMOČ ZA STRANKE?
O: Večjezikovni deljeni klicni center je bil ustanovljen za podporo strankam, ne glede na njihovo lokacijo, med postopkom registracije in med uporabo storitev podjetja Tradeplace. Deljeni klicni center je na voljo od ponedeljka do petka, od 09:00 do 17:00 po srednjeevropskem času. Operaterji, ki govorijo več jezikov, lahko odgovarjajo na vprašanja v nizozemskem, angleškem, francoskem, nemškem, italijanskem in španskem jeziku. Udeleženci lahko dosežejo deljeni klicni center Tradeplace po e-pošti (CALLCENTER@TRADEPLACE.COM)

POSLOVNE INFORMACIJE

V: ZAKAJ JE BILO USTANOVLJENO PODJETJE TRADEPLACE?
O: Tradeplace temelji na principu zmage za vse udeležence – za prodajalce in proizvajalce naprav – kot industrijsko vozilo za vzdrževanje neposrednega stika. Proizvajalci naprav iščejo inovativne načine za izboljšanje storitev za prodajalce, kar po drugi strani zagotavlja boljše nakupovalne izkušnje za potrošnike. Prodajalci želijo prilagoditi elektronske rešitve poslovanja med poslovnimi partnerji z zahtevnimi skupnimi tehnološkimi standardi med proizvajalci.

V: V KATERIH DRŽAVAH JE NA VOLJO TRADEPLACE?
O: Tradeplace je s svojimi storitvami trenutno na voljo v vseh zahodnoevropskih državah. Stalno se razširja tudi uvajanje v druge države.

V: KAKŠNA JE VAŠA STRATEGIJA PARTNERSTVA?
O: Naša strategija partnerstva nam omogoča uvajanje novih in nastajajočih tehnologij pri naših strankah. Strategijo bolj določajo kriteriji osredotočenosti na stranke kot pa ekskluzivno partnerstvo. Osnovana je tudi na zagotavljanju kakovostnih storitev z uporabo tehnologije v skladu z industrijskimi standardi.

V: ALI TRADEPLACE ANALIZIRA POSLOVANJE SODELUJOČIH PROIZVAJALCEV BLAGOVNIH ZNAMK?
O: Ne,Tradeplace je ponudnik storitev, njegova vloga ne vpliva na trgovinski odnos med proizvajalci in prodajalci.

V: ALI VAŠA STRATEGIJA VKLJUČUJE CILJNO USMERJANJE V DOLOČENE TRŽNE SEGMENTE INDUSTRIJE IZDELKOV ZA MALOPRODAJO?
O: Tradeplace se namerava usmeriti na potrebe vseh maloprodajnih kanalov in torej ponuja rešitve za poslovanje med sistemi na osnovi brskalnika.

V: ALI JE TRADEPLACE ODPRT ZA POTROŠNIKE?
O: Tradeplace je odprt za vse obstoječe stranke sodelujočih blagovnih znamk, ni pa odprt za potrošnike. Prizadeva si ojačati odnose med prodajalci in proizvajalci z izločanjem neučinkovitosti in aktivnosti brez dodane vrednosti v distribuciji gospodinjskih aparatov in izdelkov elektronske opreme za široko potrošnjo.

V: ALI JE ODPRT ZA VSE DISTRIBUTERJE?
O: Da, vsi evropski distributerji poljubne velikosti lahko sodelujejo s Tradeplace.

V: KATERE SO SODELUJOČE BLAGOVNE ZNAMKE?
O: AEG, Ariston, Arthur Martin Electrolux, Atlas, Balay, Bauknecht, Beko, Bosch, Constructa, Electrolux, Faure, Frigidaire, Hoover Candy, Husqvarna, Gaggenau, Glen Dimplex, Ignis, Indesit, Laden, Lynx, Maytag, Miele UK, Neff, Parkinson Cowan, Rex, Scholtès, Siemens, Tricity Bendix, Volta, Whirlpool, Zanker, Zanussi, Zoppas, Liebherr UK, Philips Personal Health Europe, Samsung, LG Electronics in TP Vision.

V: KDO SO VODILNI DELAVCI?
O: Vodstvena ekipa je skupina zaposlenih delavcev in strokovnjakov, ki so „na posodo“ iz njihovih obstoječih organizacij ustanovnih podjetij. Podlaga za pristop vodstvene ekipe so široke izkušnje s področij industrije in poslovanja ter obsežno tehnično znanje. Ključni člani vodstvene ekipe so:

Jean-Noel Thibault
Customer Service Director
Electrolux Major Appliances EMEA

Fabio Ciarlantini
GIS EMEA Director IOS (Infrastructure Operation Services)
Whirlpool Corporation

Alain Hollenthoner
Head of Sales Operations Europe
TP Vision Europe B.V.
Karel van der Horst
Director & Head of eBusiness, CRM & Sales Processes
BSH Hausgeräte GmbH
Koen van der Post
Tradeplace Operations Manager

 

TEHNOLOGIJA

V: KAKO BODO ZAŠČITENI MOJI PODATKI? ALI BO TRADEPLACE VAREN?
O: Vsi podatki na spletnem mestu Tradeplace so varni in zaščiteni s tehnologijo šifriranja prek varnega strežnika.

V: ALI BO PODJETJE TRADEPLACE IZMENJAVALO MOJE PODATKE Z DRUGIMI UDELEŽENCI?
O: Podjetje Tradeplace ne bo izmenjavalo informacij o naročilih prodajalca pri posameznih proizvajalcih z drugimi člani Tradeplace-a.

V: ALI MORAJO PRODAJALCI ZA SODELOVANJE S TRADEPLACE UVESTI NOV SISTEM ERP?
O: Ne. Skupen dostop zahteva samo internetno povezavo. Za dostop med sistemi ne bo potrebno uvesti novega sistema ERP za sodelovanje s Tradeplace. Vključitev je enkraten postopek, ki vsem udeležencem omogoča komuniciranje s katerimkoli drugim udeležencem, ne glede na uporabljeno aplikacijo ali sistem ERP. Tradeplace bo priskrbel tehnične podatke za hitrejšo vključitev na spletno mesto.

V: ALI UDELEŽENCI ZA NAROČANJE PREK SPLETNEGA MESTA TRADEPLACE POTREBUJEJO VARNOSTNEGA ADMINISTRATORJA NA MESTU UPORABE ZA UPRAVLJANJE UPORABNIŠKIH ŠTEVILK, GESEL IN DOVOLJENJ?
O: To je odvisno od velikosti organizacije, ki se prijavlja, in od števila registriranih oseb, vendar ne v vseh primerih. Tradeplace zagotavlja varne transakcije na osnovi tehnologije šifriranja prek varnega strežnika, z nadzori postopkov in požarnimi zidovi za podatke.

V: KAJ TO POMENI ZA XML?
O: XML (Extensible Markup Language) je standardno spletno orodje, ki podjetjem omogoča enostavno in stroškovno učinkovito izvajanje spletnih transakcij s svojimi strankami in partnerji. Tehnologija XML omogoča tudi pošiljanje zvoka, video posnetkov in drugih podatkov prek spleta. Pri uporabi Tradeplace-a bo za opravljanje določenih transakcij prek interneta uporabljena rešitev na osnovi tehnologije XML.

V: KAJ BO S SISTEMOM EDI?
O: Investicije, ki so jih proizvajalci in distributerji vložili v sistem EDI, bodo še naprej koristne. Tradeplace ponuja alternativo ali dodatek k sistemu EDI, odvisno od prioritet trgovinskih partnerjev in razvojnih načrtov.

V: ALI SE BO TRADEPLACE POVEZAL Z DRUGIMI TRŽNICAMI?
O: Da, Tradeplace načrtuje povezavo z drugimi tržnicami, če bodo dodale vrednost dobavni verigi naših udeležencev.

NAROČANJE NA TRADEPLACE

V: KAKO SE LAHKO MOJE PODJETJE PRIDRUŽI?
O: Retailers se lahko registrirajo prek deljenega klicnega centra podjetja Tradeplace : prek telefona ali prek strani za (CALLCENTER@TRADEPLACE.COM)Proizvajalci, ki se želijo pridružiti na Tradeplace, naj se obrnejo neposredno na enega izmed članov vodstvene ekipe.

V: ALI MORAJO PRODAJALCI PLAČATI?
O: Vse storitve razen poprodajnih storitev so brezplačne. Za obsežne informacije o poprodajnih storitvah preverite odsek za registracijo.

 

Cene za uporabo tržnice za poprodajne storitve so:

Letni strošek licence:

Spletni dostop za 1 uporabnika – za vse blagovne znamke: 309,00 Euro

Dodatni uporabniki: 89,00 Euro

 

V: KAJ VKLJUČUJE ČLANARINA?
O: Registrirani uporabniki imajo možnost dostopa do informacij in transakcijskih storitev, ki jih ponujajo proizvajalci različnih blagovnih znamk, npr. informacije o izdelkih in razpoložljivost izdelkov, naročanje, zasledovanje naročil itd. Za odpravljanje napak in namige za dostop do storitev prek interneta se lahko uporabniki obrnejo tudi na deljeni klicni center Tradeplace.

V: PRI KATERIH AKTIVNOSTIH LAHKO SODELUJEM?
O: Storitve se lahko razlikujejo glede na blagovno znamko. Storitve, ki so trenutno na voljo za večino blagovnih znamk: Podatki o izdelkih (odobren format PI), preverjanje razpoložljivosti izdelkov, naročanje, zasledovanje naročil itd. Bodoče storitve bodo vključevale povezave med sistemi posameznih distributerjev in proizvajalcev v realnem času.