SUPPLIER - Gespecialiseerd format gaat live op IFA in Berlijn, 6-11 september

IDM nu ondersteund op Tradeplace’s PIMS

Integriertes Datenmodell is wat IDM betekent. Dit gespecialiseerde data exchange format wordt normaal gebruikt in de inbouwapparatuur sector. IDM wordt nu ook ondersteund door Tradeplace’s Product Information Management System (PIMS) voor consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten van fabrikanten zoals BSH, Electrolux en Whirlpool.

Dit jaar op IFA, ‘s werelds grootste vakbeurs voor consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten, gaat Tradeplace het IDM format lanceren op zijn PIMS platform.

Ook interessant voor software verkopers

Alle grote spelers zoals keuken ontwerpsoftware en ERP systemen die actief zijn in de inbouwapparatuur sector hebben al een IDM interface geïmplementeerd om product informatie te importeren. Nu IDM onderdeel van PIMS is, kan Tradeplace nog meer accurate product informatie bieden aan hun partners en keuken ontwerpsoftware verkopers die opereren in deze sector.

Nadelen weggewerkt

Hiervoor bestond een verschil tussen het zetten van een nieuwe product in de verkoop en de beschikbaarheid van product information in IDM format. Als gevolg veroorzaakte het process om te defineren welke product informatie verstrekt moest worden aan wie, extra werk tussen dienstverleners in data en fabrikanten.

Betere oplossing beschikbaar

Om een betere oplossing te vinden, besloot Tradeplace om het IDM format in PIMS te zetten. Dit betekent dat data-mappings gedefineerd op Tradeplace’s PIMS, onderhouden kunnen worden op een centrale plek voor heel Europa. Nog een voordeel: zodra nieuwe producten beschikbaar zijn in PIMS, kan ook product informatie in IDM format verschaft worden.

Beste kwaliteit product informatie afkomstig van fabrikanten

Sector breed wordt product informatie afkomstig van fabrikanten als het beste en meest recent beschouwd. De fabrikanten zelf zijn verantwoordelijk voor de kwaliteit van product informatie en kunnen ook zelf dit proces controleren. Hierdoor blijft een proces dat toch al in goede handen was in dezelfde handen.

Voordelen voor retailers

In PIMS blijven retailers in de keukensector dezelfde goede product informatie ontvangen direct van de fabrikanten. Maar nu ook dankzij Tradepartner/Product-Assortment relaties in PIMS, kunnen retailers in de keukensector alleen de informatie ontvangen over exact die producten die voor hen relevant zijn.

Tradeplace werkt ook samen met keuken ontwerpsoftware verkopers en staat open voor nieuwe samenwerkingen om diensten uit te kunnen breiden. Wilt u meer weten over het ondersteunde IDM format of over Tradeplace PIMS, neem gerust contact op. Ook zien we u graag op IFA!